Tot ce trebuie să ştii pentru a-ţi pregăti nunta cu succes!
ORGANIZAREA NUNŢII

Dacă aţi hotărât să vă căsătoriţi, va trebui să vă ocupaţi şi de organizarea nunţii. Acest lucru implică foarte multă implicare şi răbdare.

Pentru ca organizarea nunţii să fie mai uşoară, va trebui să ştiţi exact de ce buget dispuneţi, să faceţi o ordine a priorităţilor şi să le luaţi în ordinea importanţei. Va fi necesar să ştiţi din timp şi numărul de persoane invitate la nunta voastră.

* * * * * * ** * * *

Vă vom enumera lucrurile de care trebuie să ţineţi cont şi vom încerca să facem o ordine a priorităţilor:

Pentru început, trebuie să vă alegeţi data nunţii, iar aceasta este unul dintre cele mai grele lucruri, depizând de mai mulţi factori (posturi, disponibilitatea restaurantelor). Da, din păcate dacă nu vă planificaţi nunta cu cel puţin un an înainte, găsirea unui restaurant poate deveni o sarcina foarte dificilă.

Alt lucru important este rochia de mireasă şi costumul de mire, dar să nu uitaţi de accesoriile fără de care nu puteţi fi "în trend": voalul, mănuşile, cerceii şi pantofii, iar pentru mire: pantofii, butonii şi papionul. Să nu uitaţi de alegerea verighetelor, care sunt cele mai importante şi care trebuiesc alese şi probate din timp.

Va trebui să alegeţi şi Biserica la care se va oficia casătoria, unde va trebui să mergeţi din timp să discutaţi cu preotul. În funcţie de ora la care va fi programată Cununia Religioasă, vă veţi organiza şi restul zilei.

Dacă data nunţii este stabilită, Restaurantul a fost găsit (nu uitaţi că trebuie să semnaţi un contract cu Restaurantul) şi ora la care va fi Cununia Religiosă este stabilită, va trebui să vă ocupaţi şi de Invitaţiile de nuntă, care trebuiesc făcute cu cel puţin două luni înainte de nuntă (ca să aveţi destul timp la dispoziţie pentru distribuirea lor). De cele mai multe ori, firmele care se ocupă de invitaţii vă pot ajuta şi cu alegerea mărturiilor pentru nuntă.

* * * * * * * * * * * * * * *

Ce a fost mai greu a trecut! Sau cel puţin aşa cred bărbaţii!

Mireasa va trebui să-şi aleagă machiajul şi coafura "de mireasă". Pentru acestea e recomandat să faci o probă la un salon, sau poţi contacta pe cineva care să te poată pregăti chiar la tine acasă. (deşi nu e ieftin, există persoane care se ocupă de machiaj/coafat pentru mirese chiar la ele acasă - astfel vei câştiga mai mult timp în ziua nunţii). Nu uita nici de unghii! Unghiile ţi le poţi pregăti şi cu câteva zile înainte, dar va trebui să te asiguri că vor fi perfecte în "ziua cea mare".

Acum va trebui să cauţi şi pe cineva care să poată imortaliya această zi unică, fotograful şi cameramanul (care este indicat să fie o echipă). Alegerea aceste echipei foto-video este destul de pretenţioasă, pentru că va trebui să le urmăriţi realizările la mai multe evenimente, pe internet, dar şi pe materialele prezentate de ei. Unul dintre aspectele importante este şi comunicarea cu această echipă, care vă va crea amintirea unei zile deosebite şi care va trebui să fie profesionişti, dar şi maleabili. Semnaţi un contract Foto-Video!

Să nu uităm de Muzică! Nu e petrecere fără muzică, aşadar şi acesta este un aspect delicat, pentru că există o mică concurenţă între DJ şi Formaţii. Ce trebuie să ştiţi este că întotdeauna o formaţie face mai mult decât un DJ şi la preţ, dar şi la prestanţă. Ce este foarte adevărat, este faptul că un DJ poate creea o atmosferă de petrecere modernă, de club, in timp ce formaţiile vor rămâne în tematica nunţilor clasice. Decizia intre DJ şi Formaţie vă aparţine, insă nu omiteţi faptul că le puteţi combina munca, atfel veţi putea împăca mai multe gusturi muzicale. La fel ca la echipa foto-video, va trebui să semnaţi un contract şi cu DJ-ul/Formaţia!

Mai trebui să vă ocupaţi de decoraţiunile din sala nunţii şi de meniurile de pe masă (asta în cazul în care nu vi le oferă restaurantul)

Cocardele (flori în piept), Buchetul Miresei şi al Naşei, Buchetele pentru domnişoarele de onoare va trebui să le alegeţi mai la final, după ce toate celelalte lucruri s-au pus cat de cât cap la cap.

Să nu uitaţi să luaţi în calcul şi lumânările, decoraţiunile pentru Biserică, porumbeii/fluturii (care sunt de ceva timp "la modă").

 

HOME * TRADIŢII * ORGANIZAREA NUNŢII * ALEGEREA ROCHIEI * MACHIAJ * FOTO-VIDEO * INVITAŢII SI MĂRTURII * SUPERSTIŢII

© Nunta Mea Perfectă